FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın, 1280 dolar seviyesinin altına geçemediği müddetçe geri çekilmelerde sınırlı kalmaya devam edebilir.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın, 1280$ seviyesinin üzerine yerleşti. Küresel piyasalarda, risk iştahı toparlanmaya çalışıyor bu durum güvenli limanlara olan ilginin az da olsa azalmasına neden oluyor.

Dolayısıyla, ons altın geçtiğimiz hafta test etmiş olduğu 1300$ seviyesinin üzerine yükselmekte zorlandı. Ancak, tam olarak güvenli liman algısının bittiğini söylemekte güç çünkü ABD Başkanı D. Trump açıklamalarıyla piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Son gelen haber akışlarına göre, Başkan ABD hükümetinin kapanmasına razı olduğunu ve Meksika ile duvarı inşa etmekte inatçı olduğunu bir kez daha yinelerken, ABD'nin Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşmasını (NAFTA) yeniden müzakere etmek için bir anlaşmaya varılabileceğinden şüphe duyduğunu belirtti. Bu açıklamalar, yeni bir fiyatlamaya neden olmazken piyasalar üzerinde Trump etkisinin sürdüğünü kanıtlar nitelikte. Son dönemde, ons altının da haber akışlarına oldukça duyarlı olduğunu ve sert tepkiler verdiğini göz önünde bulundurursak, haberleri yakından takip etmekte yarar var. Bugün, Forex piyasalarında yarın başlayacak olan Jackson Hole toplantısı öncesinde açıklanacak ABD PMI rakamları ve Fed üyesi Kaplan konuşması takip edilecek. Verilerin, piyasalar üzerinde sınırlı bir hareket yaratması beklenebilir.

Teknik Analiz: Ons altın, 1280 dolar seviyesinin altına geçemediği müddetçe geri çekilmelerde sınırlı kalmaya devam edebilir. Ons altında, olası geri çekilmelerin devamı durumunda 1277 / 1272 destekleri takip edilebilir. Buna karşın, yukarı yönlü hareketlerde ise 1291$ / 1295$ dirençleri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, asıl güçlenmeyi konuşabilmemiz için 1300$ seviyesinin üzerinde kalıcı seyirlere ihtiyacımız bulunuyor.

Direnç: 1291 / 1295 / 1300
Destek: 1280 / 1277 / 1272

En Çok Aranan Haberler