FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda 1320 ara desteğinin altına sarkan Altında yeni direnç 1330-1333$ seviyesi.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altında sert satışlar devam ediyor. Altında 1400$ seviyeleri konuşulurken özellikle yeterli likidite olmadığı konusunda çokça uyarmış ve bundan sonra kar realizasyonları gelebileceğini yazmıştık.

Altında ilk olarak vadeli piyasada başlayan ve sadece Altının kendi talebine yönelik olarak yaşanan bir satış var. Bu konuda bir noktada dikkatli olmak lazım. Altına fiziki talepte ciddi bir dönüş görülmüş değil. Temmuz-Ağustos ayı boyunca açılan yüklü pozisyonların realizasyonu. Trend değişimi kısa vadede yaşanıyor ancak ana trendin değişmesi için fiziki talep cephesinden de satış gelmesi gerekir ki öyle bir durumda 1300$ bandına veda ederiz. Şuanda fiziki talep devam ettiği için kesin dönüş demek erken olur.

Piyasa yarınki Yellen konuşmasına odaklanmış durumda. Yellen'dan şu zamana kadar özellikle şahin yönde net ifadeler duymamıştık. Üstelik geçtiğimiz yıl Jackson Hole sempozyumuna katılım fed Başkan
yardımcısı Fischer düzeyinde olmuştu. Yarın Yellen'dan faiz artırım yönünde bir mesaj alamazsak Altında bir miktar yükseliş tepkisi görebiliriz.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda 1320 ara desteğinin altına sarkan Altında yeni direnç 1330-1333$ seviyesi. Yükseliş kanalının orta-alt bant bölümünde işlem gören Ons Altında orta bant 1340$ seviyesinden geçiyor. Biraz daha açarsak Ons Altın 1340$ üzerine yerleşemeyip, üst banda dönemez ise bulunduğu bölüm itibari ile geri çekilmeler 1310$ seviyesine kadar, bu nokta kırılırsa orta vadede 1280$ seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz. Ons Altında gelecek olan tepkiler şimdilik kısmi olabilir, direnç bölgelerindeki dönüşlerde dikkatli olmakta fayda var.

Dirençler: 1327/ 1330-1333/ 1348
Destekler: 1320/ 1315/ 1310

En Çok Aranan Haberler